AfrodansBeweegboefies presenteert helemaal hot- hip and happening: Afrodans!

Afrodans is een opzwepende dansles gebaseerd op de oude Afrikaanse cultuur. Er wordt gewerkt met verschillende ritmische klanken, stampen met de voeten op de grond en verschillende muziekinstrumenten, denk aan bongo', shakers, sambaballen, triangel', etc. Tijdens de Afrodans maak je samen met jouw klasgenoten een melodie welke je kunt uitbouwen tot één gaaf muziekstuk of gaat gebruiken om op te dansen. Wist je dat de inwoners van stammen in Afrika dit ook zo doen? Ze maken namelijk muziek waarmee ze hun emoties kunnen uiten. Zijn ze verdrietig? Dan is de trommel hard en luid, zijn ze blij? Dan hoor je vrolijke hoge tonen op snellere melodieën.

Tijdens de afrodans les leren we ook pasjes en dansjes, dus complete choreografieën op toffe - nieuwe muziek en mixen! Elke choreografie is anders, zo kom je van alles tegen. Denk hierbij aan: salsa-, soca-, happy soca-, streetdance én HipHop elementen!

Tijdens de les gebruik je je hele lichaam, je leert vette choreografieën en nieuwe dansstijlen dansen. Afrodans is niet alleen een gave dansles, maar ook heel gezellig!

Heel het jaar is het een feest, nog leuker is dat de groepen aan het einde van het schooljaar kunnen toewerken naar een eigen optreden! Zo kunnen alle papa's en mama's aan het einde van het jaar de nieuw geleerde kunsten bewonderen!

Geschikt voor:
Groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8 en VO