Ballet Dé workshop voor prima ballerina'!

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met een zorgvuldig opgebouwde dansbasis. Beweegboefies legt alle zes basis posities uit welke tijdens elke workshop veelvuldig terug komt. Dit doet Beweegboefies door middel van dansverhalen welke de fantasie, expressie en creativiteit stimuleert.

''Welke vlinder heeft de mooiste vleugels?
"Welke zwaan beweegt het sierlijkst ?"

Hierdoor leren leerlingen op fantasievolle wijze de eerste basis posities en passen van het klassieke ballet. We dagen ze uit om de namen en posities vanuit het "echte" ballet te onthouden en combineren dit met spel, liedjes, fantasie en vrije dans oefeningen.

Tijdens deze workshop streven we naar enkele- en dubbele coördinatie gebruik. Dit betekent dat we oefenen om de benen en de armen tegelijkertijd te bewegen en apart van elkaar te bewegen. Bij de hogere groepen gaan we armen en benen (proberen!) in andere assen te bewegen. Hierdoor bevordert deze workshop de algemene- motoriek en coördinatie, een ware aanrader voor de algemene fysieke ontwikkeling. Niet te vergeten dat dans op jonge leeftijd bijdraagt aan een goede taal- en rekenontwikkeling!

Inhoud workshop o.a.:

  • Plié (een plié is het buigen van de knie of knieën);
  • Battement tendu (een battement tendu is het uitrekken van je werkbeen naar voren (devant), opzij (a la seconde) of naar achteren (derrière));
  • Port de bras (port de bras betekent het dragen van de armen. Het is een serie van bewegingen waarbij je de armen van positie naar positie verandert).

De leerlingen dansen op klassieke muziek maar ook op mooie musicalliedjes, spannende film muziek en grappige folkloremuziek.

Geschikt voor:
Groep 1, groep 2, groep 3 en groep 4