Yoga
Breng je lichaam en geest in verbinding! 

Kinderen hebben het druk, hebben last van stress en voelen constant de druk om te moeten presteren. Zowel op school als thuis en bij competitieve sporten. Deze stressvolle momenten gaan ook aan kinderen niet onopgemerkt voorbij.

Kinderen besteden tegenwoordig meer tijd aan social media en online games dan in 2000 en zeker dan in de jaren 90. Er wordt dus relatief gezien meer stil gezeten. Waar is de tijd gebleven dat kinderen lekker buiten aan het spelen waren?

Kinderyoga is yoga dat speciaal is ontworpen om aan te sluiten bij de belevingswereld van kinderen. Daarnaast is het een hele lichamelijk vorm van yoga, waarbij véél bewegen centraal staat. We stimuleren de motorische ontwikkeling zonder dat daar een prestatie vanaf hangt. 

De oefeningen van de workshop kinderyoga richten zich bijvoorbeeld op: de ademhaling, maar ook aan de lichaamshouding wordt veel aandacht besteed. Dit doet Beweegboefies onder andere aan de hand van balansoefeningen, denk hierbij aan het nadoen van een flamingo. Het staan op één been stimuleert het evenwicht. Door visualisatie oefeningen nemen we de kinderen mee in het belevingsverhaal. 'Beeld je maar is in dat je een klein egeltje bent die in het bos ligt. Door je zelf helemaal op te rollen maak je je sterk tegen de grote dieren die in het bos rondlopen.' 

Bij een kinderyoga les wordt lesgegeven in de belevingswereld van het kind. Denk hierbij aan verschillende thema's die dichtbij de natuur staan. Bijvoorbeeld: een boswandeling, een wandeling door het park of een tripje naar de Noordpool.

Voordelen van kinderyoga:
  • Het kind ervaart meer rust omdat ze hun energie kwijt kunnen;
  • Het kind leert te ontspannen en om ruimer te denken;
  • Het kind wordt soepeler, krachtiger en leniger;
  • Het kind leert zichzelf en anderen te respecteren;
  • Het kind krijgt meer evenwicht en de balans wordt verbetert;
  • Het kind leert contact en verbinding te maken met andere kinderen. 

  Geschikt voor : Groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7 en groep 8