Sport & RecreatieSport en recreatie is de BOM!


Sport- en recreatie workshops van de Beweegboefies zijn toffe sport- en spellessen welke zich gericht op alle bewegingsaspecten, denk hierbij aan de motorische ontwikkeling: zoals rennen, springen en rollen. Cognitieve ontwikkeling zoals: techniek, tactieken en verbanden leggen. Hoe ga jij om met de informatieverwerking en hoe leer je deze informatie toe te passen? Maar vooral... onthoud je ook de geleerde informatie om zo in latere lessen toe te passen? Docenten spelen hier allemaal in op, leren aan en verbeteren!

De sportlessen zijn een mix van sportspelen. Denk aan de meest bekende sporten zoals: voetbal, honkbal en softbal maar ook de vele oude buiten speel spelletjes zoals: anna maria koekoek, iemand is h'm- niemand is h'm en vlaggenroof. Buiten spelen is altijd leuk maar er valt ook veel te leren. Denk hierbij aan winnen en verliezen, omgaan met veranderingen allemaal belangrijke zaken om mee om te gaan. Deelname aan deze lessen verbeteren enorm de sociaal- affectieve vaardigheden welke enorm belangrijk zijn in jouw latere ikkie!

De recreatie inhoud varieert van dans- tot aan knutselopdrachten. Knutselopdrachten welke de fijne motoriek verbeteren en inspeelt op de creativiteit van het kind. De sport- en recreatie lessen is de leukste en dé gevarieerdste les ooit! Nooit saai en nooit hetzelfde!

De sport- recreatie lessen kunnen dagelijks worden verzorgt en worden ingezet tijdens basisschool workshops,- ateliers of speelkwartieren. Daarnaast zijn de sport- en recreatielessen volwaardige sportlessen en kunnen worden ingezet ter verbetering en ondersteuning op het gebied van de leerlijnen van een leerling.

Geschikt voor:
Groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7 en groep 8