Streetdance Dé workhop vol street moves!

Wil jij leren dansen zoals in AVRO junior dance, dance dance dance of Hollands Got Talent? De moves leren zoals in de film Body Language?

Streetdance is officieel een verzamelnaam van deze verschillende dansvormen die als het ware op straat zijn ontstaan. 

Tijdens deze workshop start de docent van Beweegboefies met een interactieve warming-up. We dansen de spieren lekker los en leren elkaar kennen. We gaan helemaal back to basic, zodat iedereen mee kan doen. Daarna is het tijd om te leren 'tellen' zodat elke leerling diverse ritmes en tellingen begrijpt. Stiekem zijn we dan al gestart met een echte dans.

In het tweede deel van de workshop gaan we een échte choreografie maken. We zullen deze choreo als groep aanleren en er is voldoende tijd voor eigen inbreng!  Bij de workshop streetdance leer je van elkaar door samen te dansen, geweldig voor je zelfvertrouwen, creativiteit en ook nog is super FUN!


Aan het eind van de streetdance workshop brengen we het lichaam weer tot rust met dans-,  rek- en strekoefeningen. De workshop wordt zo in een relaxte sfeer beëindigd.

We gebruiken tijdens de workshop streetdance de muziek van nu, muziek uit de top 40 dus, hierop maken we samen toffe choreografieën.

Binnen deze workshop wordt er gewerkt aan de volgende zes kernvaardigheden:

  • Anticiperen;
  • Bewegen;
  • Creëren;
  • Improviseren;
  • Presenteren;
  • Samenwerken.


Bij de workshop streetdance leer je van elkaar door samen te dansen, geweldig voor je zelfvertrouwen, creativiteit en ook nog is super FUN!

Geschikt voor:
Groep 4, groep 5, groep 6, groep 7 en groep 8