Tik-TokTik Tok!


Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het mega populaire platform: Tik-Tok!

Tik tok is een eigentijds platform waar je jezelf op kan filmen terwijl je danst, zingt of playbackt. Je leert de populaire Tik-Tok dancemoves- en dansjes, denk bijvoorbeeld aan de "hit the beat challenge" , " I like to move it" choreo en de "Iko Iko dance". Naast lekker dansen, gek doen staat ook de creativiteit van de leerlingen centraal.  

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en onderzoeken alles, om de creativiteit aan te spreken gaan we tijdens deze workshop gebruik maken van vijf fases, namelijk:

  1. De kwestie. De kinderen bedenken zelf een vraag aan de hand van materiaal welke tijdens de les gepresenteerd word. Denk aan beeldmateriaal zoals foto's / video's die betrekking hebben op tik-tok.
  2. Wat weet ik er al over? De leerlingen bespreken samen wat ze er al over weten. Hebben ze het al eens gezien of heeft er al iemand ervaring met Tik-Tok?
  3. Welke oplossingen zijn denkbaar? De leerlingen worden aan het denken gezet en gaan zelf op zoek naar oplossingen. Door de leerlingen vrij te laten associëren, spreek je hun inventiviteit aan, in principe is alles goed;
  4. Experimenteren. De kinderen gaan iets maken zonder dat we vooraf bepalen wat het eindresultaat moet zijn. Je kunt denken aan een eigen dansje of het verzinnen van een zelfbedachte challenge;
  5. De beste oplossing. We gaan nu samen doelgerichter aan de slag. Door het stellen van vragen aan elkaar en het uitvoeren komen we samen tot een resultaat;
  6. Presenteren. Als alle leerlingen tot een resultaat zijn gekomen gaan we het aan elkaar presenteren. Zo kan iedereen vertellen over zijn of haar eindresultaat.

Tijdens de TikTok workshop ga jij VIRAL!

Als je meedoet met deze les staat jouw TikTok account straks gevuld met de hipste dansjes & challenges. Denk bijvoorbeeld aan de Jerusalema challenge, de Savage love dance of een duet aan gaan met een andere tik-tokker. Bij Beweegboefies leer je alle tips & trics voor die likes. Elke workshop werkt toe naar een eindproduct voor op je account.

Tijdens de TikTok workshop ga jij VIRAL!

Bij de workshop TikTok dance staat niet alleen dansen en de app TikTok in de belangstelling. We leren de leerlingen wat ze echt moeten weten over dit platform en hoe je bijvoorbeeld een trending # vind, maar ook wat de gevaren zijn op Tik-Tok. Wist je bijvoorbeeld dat er een ouderfunctie in de app zit ? De functie van ouderlijk toezicht heet bij TikTok Family Pairing. Family Pairing koppelt namelijk het TikTok-account van een kind aan dat van een ouder.

Geschikt voor:
Groep 5, groep 6, groep 7 en groep 8