Bink en BoBink en Bo

Er zijn geen grotere boefies dan onze mascottes Bink en Bo, zij zorgen voor een rode draad in onze activiteiten en zullen de kinderen meenemen op een actief avontuur!
Je zult Bink en Bo wellicht een keer tegen komen tijdens de lessen. Zo zorgt Bo voor de grappige- en uitdagende sfeer in de les. Bink zal daarentegen zorgen voor de informatie over het hoe en waarom.

Bo is een stoere, praatgrage meid die maar al te graag beweegt. Ze vindt dan ook elke vorm van bewegen leuk! Stilzitten is voor Bo best lastig, dus ze zal aan de slag gaan met tips en trucs voor de balans tussen bewegen en stilzitten.  Bo is nergens bang voor en zal dan ook elke activiteit moedig ten strijde trekken. Ze doet graag wedstrijdjes en staat vaak klaar met een grappige uitspraak of aanvulling.

Bink is een slimme jongen en met zijn kwajongens uiterlijk zou je denken dat hij een echt straatschoffie is. Met dat stoere uiterlijk probeert hij zich vooral weg te zetten als een heldhaftige jongen, want als je hem écht leert kennen, dan is hij eigenlijk helemaal niet zo stoer. Bink denkt altijd overal over na, hij heeft vaak wel een weetje klaarstaan over: sport, natuur en voeding. Een typische uitspraak van Bink is dan ook "Wist je dat ..."   

Bink zal zich vaak door Bo laten overhalen om iets te gaan ondernemen met de kinderen. De rode draad van de les ontvouwt zich tijdens de lestijd en samen met de kinderen komen Bink en Bo altijd tot geniale conclusies.

Je kunt hierbij denken aan Bo, zij heeft vaak last van wiebel-benen. Bink staat dan natuurlijk direct paraat met een feitje over wiebel-benen. Dat is het moment dat de groep gaat meedenken, want:

  • Hoe kunnen we samen de wiebel-benen oplossen?
  • Zijn er misschien nog meer kinderen die last hebben van wiebel-benen?
  • Wat doen andere om dit probleem op te lossen?
Bink en Bo bieden natuurlijk elk hun eigen oplossing om het probleem op te lossen. Maar zijn de oplossingen van Bink en Bo wel een oplossing voor het probleem?! Dat is voor de groep om daar achter te komen tijdens de les en de spellen die daar op in spelen.