Urban dance


Leer de tofste trucs!

Tijdens deze workshop nemen we een duik in B-Boying / breaking of ook wel breakdance genoemd. Deze dansstijl is een combinatie van voetenwerk, acrobatiek en coole 'freezes'. Het creëren van een eigen stijl, is een leerzaam element tijdens de urban dance workshop'.  

Er wordt gedanst op diverse muziekstijlen, zoals: electro, latin beats en funk. Er zullen bekende nummers bij zitten en leerlingen kunnen zelf ook verzoekjes aandragen. Natuurlijk wordt er met elkaar een vette choreo gemaakt waarin elke leerling een eigen pasje/ move kan showen!

Als danser heb je ritmegevoel, conditie, moed en creativiteit. Ook werken de docenten van Beweegboefies aan motivatie en een flinke dosis lef.

Hoe ziet de workshop eruit?
  • Na het voorstelrondjes gaat de groep aan de slag met een warming-up;
  • Na de warming up leren de leerlingen de basispassen op het ritme van de muziek. Hierbij wordt er aandacht besteed aan verschillende overgangen naar het grondwerk, dat is echt breakdance!
  • Tijdens de workshop wordt er tijd besteed aan verschillende danshoudingen en bewegingen die elke leerling naar eigen inzicht kan aanpassen en toepassen;
  • De leerlingen oefenen op de grond o.a. de 6step en de babyfreeze waarbij de danser steunt op één- of twee armen en met zijn benen in de lucht stil hangt. Hierbij gaan we de fysieke mogelijkheden met het lichaam ontdekken;
  • Aanleren van een gezamenlijke gesynchroniseerde dans/dansen. De inhoud van deze dans is afhankelijk van de leeftijd van de leerlingen en de looptijd van de workshop;
  • Werken aan het leerdoel- in groepsverband choreografie ontwerpen;
  • De battle, dit is het laatste onderdeel van de workshop waarbij iedereen de gelegenheid krijgt om freestyle moves laten zien! De leerlingen laten op een respectvolle manier zien wat hij of zij kan en leuk vindt op het gebied van dans.

Elke workshop werkt toe naar een ultieme danschoreo, tijdens de urban dance workshop danst elke leerling er flink op los!

Geschikt voor :
Groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8 en VO